Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Στον Αθανάσιο Διάκο θα βρεις ένα παντοπωλείο από τα ¨παλιά¨

Στον Αθανάσιο Διάκο θα βρεις ένα παντοπωλείο από τα ¨παλιά¨


Αυτήν την Κυριακή πήραμε τα βουνά και κατευθυνθήκαμε σε ένα ξακουστό χωριό της Φωκίδας τον Αθανάσιο Διάκο.
Ο Αθ. Διάκος, γενέτειρα του γνωστού ήρωα της επανάστασης του 1821 Αθανάσιου Διάκου, αποτελεί έναν προορισμό που απευθύνεται σε αρκετό κόσμο, ανάλογα με τις δραστηριότητες που θέλει να ακολουθήσει στην ευρύτερη περιοχή. Η διαδρομή μέχρι να φτάσεις… απολαυστικότατη! Στο οδοιπορικό μας συναντήσαμε πολλές όμορφες εικόνες τόσο της χλωρίδας όσο και της πανίδας, που αξίζει πραγματικά κάποιος να δει έστω και μια φορά στη ζωή του. Φτάνοντας στο χωριό αναζητήσαμε λίγη ξεκούραση και φυσικά κάτι να φάμε στα γρήγορα με τη συνοδεία ενός καφέ. Για να λέμε την αλήθεια, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Ο λόγος, το Ορεινόν Παντοπωλείον της Εύας Δεστούνη.
Το Ορεινόν Παντοπωλείον, είναι ένα παντοπωλείο που σου φέρνει μνήμες από τα παλιά. Σ’ αυτό θα βρεις τα πάντα. Από είδη οικιακής χρήσης, διάφορα τρόφιμα, ψιλικά, σπιτικά γλυκά από την Εύα, παραδοσιακά προϊόντα, μπύρες, αναψυκτικά, οποιονδήποτε καφέ της αρεσκείας σου, σπιτικό πρωινό και πολλά άλλα, ακόμη και μεζέδες για ποικιλία που μπορείς να απολαύσεις στην πλατεία του χωριού. Η Εύα γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε τα περισσότερά της χρόνια στην πρωτεύουσα. Η επαφή με το χωριό ήρθε όχι τυχαία, αφού είναι άνθρωπος που αγαπάει τις δραστηριότητες, όπως την πεζοπορία, το ράφτινγκ και ότι άλλο μπορεί να της προσφέρει η φύση. Ερχόμενη στο χωριό του Αθ. Διάκου (τόπος καταγωγής του άντρα της) όλα κούμπωσαν τέλεια. «Ήταν η στιγμή που ήθελα να κάνω κάτι δικό μου. Κάτι που να με γεμίζει και μακριά από την Αθήνα». Για έναν άνθρωπο όπως η Εύα, με εμπειρία και σπουδές στο χώρο του marketing, δεν ήταν δύσκολο να αφουγκραστεί τις ανάγκες του τόπου και των γύρω περιοχών και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. «Αν και είμαι χρόνια στο χώρο των επιχειρήσεων, η επιλογή της ονομασίας του παντοπωλείου ήταν μια δύσκολη επιλογή στην αρχή. Ωστόσο, μια μέρα στην Αθήνα και ενώ ήμουν στο γραφείο μου, με αφορμή μια παλιά ξεχασμένη ετικέτα πολλών δεκαετιών, μου ήρθε η έμπνευση. Αυτό ήταν! Η ονομασία, τα χρώματα του Ορεινού Παντοπωλείου καθώς και το στήσιμο του μαγαζιού, έκαναν παρέλαση μπροστά στα μάτια μου».
Η πρώτη εντύπωση που παίρνεις καθώς μπαίνεις στο μαγαζί της Εύας, είναι ένα γρήγορο ταξίδι στο παρελθόν τύπου ¨Μπακαλόγατου¨, αλλά και στο πιο πρόσφατο παρελθόν, τύπου ¨καφέ της Χαράς¨. Ο όμορφος συνδυασμός και των δύο δένει τόσο καλά, που πραγματικά το νιώθεις σαν ένα κομμάτι δικό σου. Φυσικά η λεπτομερή διακόσμηση του χώρου αλλά και η τοποθέτηση των προϊόντων, είναι γυναικεία υπόθεση και ακούει στο όνομα της Εύας και της κόρης της Ρoμίνας. «Αρκετά αντικείμενα στο χώρο, είναι δώρα από τους ντόπιους. Η αγάπη που έχω πάρει απ’ τη στιγμή που ήρθα σ’ αυτόν τον τόπο δεν περιγράφεται. Το Ορεινό Παντοπωλείο δεν είναι της Εύας, αλλά όλων των κατοίκων του χωριού». Το Ορεινό Παντοπωλείο έχει καταφέρει να συνδυάσει αρκετά πράγματα τα οποία θα τα χαρακτηρίζαμε και εναλλακτικά.
Μερικά από αυτά είναι, η ενοικίαση ποδηλάτων που δίνει τη δυνατότητα στον περιηγητή να γνωρίσει τις ομορφιές της περιοχής(όμορφα σπήλαια, μικρά εκκλησάκια, καταρράκτες, μονοπάτια κ.ά.), καθώς επίσης και η οργάνωση πεζοπορικών και ορειβατικών δράσεων μέσω οδηγών που διοργανώνονται όλο το χρόνο(μονοπάτι Ε4). «Το καλοκαίρι οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις, όπως την αστροβραδιά (σπουδαίοι φίλοι αστροφυσικοί με τα επαγγελματικά τηλεσκόπιά τους, μας φέρνουν πιο κοντά στο χώρο του διαστήματος και των πλανητών, μέσω παρουσιάσεων στην πλατεία του χωριού) αλλά και τη λαϊκή βραδιά (σε συνεργασία με τα τοπικά καταστήματα), όπου καλούμε όλο τον κόσμο να διασκεδάσει μαζί μας». Πολύ καλά για ένα παντοπωλείο, που κλείνει τα δύο χρόνια λειτουργίας σε ένα χωριό των οχτώ μόνιμων κατοίκων. Φυσικά το καλοκαίρι το χωριό παίρνει άλλη μορφή, αφού τα σπίτια πλημμυρίζουν με κόσμο που έρχεται να απολαύσει ήρεμες διακοπές. Το Ορεινό Παντοπωλείο το χειμώνα, παραμένει ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα, καθώς επίσης δεκαπέντε μέρες τα Χριστούγεννα και άλλες δεκαπέντε μέρες το Πάσχα, ενώ από πρώτη Ιουνίου έως και τέλος Σεπτεμβρίου παραμένει πάντα ανοιχτό.
Αν νιώθεις έτοιμος να πάρεις τα βουνά, να γνωρίσεις καλύτερα τη φύση εξερευνώντας αρκετές ομορφιές της αλλά και να δοκιμάσεις έναν εναλλακτικό τουρισμό μην διστάσεις! Στον Αθ. Διάκο θα βρεις την ευκαιρία να το κάνεις. Βέβαια, αν νομίζεις πως χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ορεινό Παντοπωλείο αλλά και τις δράσεις του, μπορείς να μεταβείς στη σελίδα του Facebook: www.facebook.com/Ορεινόν-Παντοπωλείον-831557783592298/?fref=ts, στο email: evadestouni@outlook.com αλλά και στα τηλέφωνα 2265063111 και 6947567069
Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εύα και το Ορεινό Παντοπωλείο για τη φιλοξενία αλλά και τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Just boost it και της ευχόμαστε με τη σειρά μας καλή συνέχεια και καλή σεζόν!



Boost it….!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου